Koniec lockdownu, który dla gastronomii trwał niemal 7 miesięcy, 15 maja 2020 roku zaowocował wielkim otwarciem ogródków restauracyjnych. W lokalach w całym kraju klienci pojawili się tuż po północy w sobotę. W tym dniu wznowił także swoją działalność warszawki skybar The Roof – wyjątkowy lokal z urzekającym widokiem na panoramę Warszawy.
Zdaniem znawców kuchni i krytyków kulinarnych, otoczenie, w którym spożywamy posiłek, ma równie wielkie znaczenie, jak samo danie. Warszawa obfituje w miejsca, gdzie wyśmienite jedzenie połączone jest ze wspaniałym wystrojem i cudownym, zapierającym dech w piersiach widokiem na stolicę. Panorama miasta, roztaczająca się z takich miejsc, jest cudowna, zarówno w dzień, jak i w nocy.
Oczywistym jest fakt, że atmosfera lokalu gastronomicznego to nie tylko zasługa samego miejsca czy poziomu obsługi klienta. Dodatkowe wrażenia w postaci pięknych widoków czy kolacji w nietypowych warunkach znacznie podnoszą wartość odczuwanych emocji. Wiele ze stołecznych lokali, głównie koktajlbarów, znajduje się w bardzo oryginalnych miejscach. Jednym z nich jest właśnie The Roof.
The Roof – odkryj podniebny koktajlbar
The Roof, nazywany podniebnym koktajlbarem, to wyjątkowo klimatyczne, a zarazem idealne miejsce na spotkania z przyjaciółmi czy drinka przy muzyce na żywo. Lokal znajduje się na 21. piętrze kompleksu Crown Plaza Warsaw i Holiday InnExpress Warsaw – The HUB, mieszczącego się na warszawskiej Woli. W The Roof pracują światowej sławy barmani, którzy przygotowują dla swoich gości autorską ofertę koktajli oraz najlepsi kucharze, serwujący wspaniałe dania. Rezerwacji w skybarze The Roof można dokonać online.
Skybar The Roof z autorskim Menu
Załoga The Roof, w trakcie trwającego lockdownu, miała sporo czasu, aby przygotować i ulepszyć swoje menu. Jak na typowy bar przystało, oferta The Roof bogata jest w autorskie koktajle, przygotowane przez bartendera Kamila Markiewicza. Menu nawiązuje do miejsca, w którym lokal się znajduje. Stolica ma swoje odzwierciedlenie w propozycjach The Roof. I tak w ofercie koktajlbaru znalazła się Warsaparilla (nazwa to połączenie słów: Warszawa i sarsaparilla) – koktajl, stworzony na bazie malinowego shruba (syropu owocowego na bazie octu), toniku, ginu, owoców malin oraz liści rozmarynu. Jego głównym składnikiem jest sarsaparilla (kolcorośl) – roślina, pochodząca z Ameryki Środkowej, która posiada wyjątkowe właściwości zdrowotne, wzmacniające odporność organizmu.
Oprócz tego, do dyspozycji klientów jest Gentle Andrus, czyli tzw. cwaniak z Powiśla. To mieszanka rye whiskey, syropu z hibiskusa, imbiru oraz limonki, z dodatkiem bitej śmietany. Z kolei Bambino di Praga to rum, wzbogacony syropem śliwkowo-piernikowym z różaną pianką cytrusową. Z pewnością każdy znajdzie tutaj propozycję, która spełni jego oczekiwania. The Roof dla swoich klientów przygotował również ofertę dań, która wyszła spod ręki szefa Pawła Suchenka. Karta zawiera m.in. tatara z polskiej wołowiny, tajską zupę z krewetkami, Angus Burger czy lody rzemieślnicze w różnych wariantach smakowych.
Lokalizacja The Roof – Crowne Plaza Warsaw
Skybar The Roof mieści się w Crowne Plaza Warsaw – The Hub, który jest pierwszym hotelem tej marki w Polsce. Znajduje się w najszybciej rozwijającej się i tętniącej życiem części Warszawy, przy Rondzie Daszyńskiego, w dzielnicy Wola. Obiekty Crowne Plaza tworzone są z myślą o osobach, podróżujących służbowo. Hotel wyposażony jest w centrum konferencyjne o powierzchni ponad 1400 m2, 30 sal funkcjonalnych, salę balową z nowoczesnym sprzętem oraz boardroomy.
Czasy typowych, konwencjonalnych hoteli już dawno minęły. Obecnie ludzie poszukują nowoczesnych, innowacyjnych i inspirujących miejsc, które służą przestrzenią zarówno do pracy, jak i do wypoczynku. Markę hoteli Crowne Plaza wyróżnia najwyższej jakości zakwaterowanie, nieograniczona przestrzeń dla biznesu, a także nowoczesna kuchnia. Działalność hoteli Crowne Plaza ma na celu zagwarantowanie gościom biznesowym komfortowego wypoczynku, a jednocześnie odpowiednich warunków do pracy.
