Close Menu
    • O nas
    • Współpraca
    • Reklama
    • Kontakt
  • Aktualności
  • Lifestyle
  • Biznes
  • Motoryzacja
  • Nieruchomości
  • Moda & Trendy
  • Sport
  • Travel
  • Design
Facebook X (Twitter) Instagram
  • O nas
  • Współpraca
  • Reklama
  • Kontakt
Facebook YouTube Instagram
Premium Magazine
Koceo - Największy Wybór Koców i Pledów w Polsce
    • O nas
    • Współpraca
    • Reklama
    • Kontakt
  • Aktualności
  • Lifestyle
  • Biznes
  • Motoryzacja
  • Nieruchomości
  • Moda & Trendy
  • Sport
  • Travel
  • Design
Premium Magazine
Jesteś w:Strona główna»Aktualności»Najlepsze nowe lokalizacje gastronomiczne w 2023 roku

Najlepsze nowe lokalizacje gastronomiczne w 2023 roku

Premium MagazineAutor: Premium Magazine
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr E-mail
Udostępnij
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest E-mail

Na mapie świata nieustannie pojawiają się nowe restauracje, ale tylko niektóre z nich są godne polecenia. Ta wyselekcjonowana lista najlepszych na świecie lokalizacji gastronomicznych, powstała, aby zaprezentować miejsca wyróżniające się stylem, etosem i obsługa zgodną z najwyższymi standardami gościnności.

Mak-’amham/Cafe Ohlone – Berkeley, Kalifornia

Najnowsza odsłona Cafe Ohlone, oṭṭoy, to restauracja poświęcona potrawom rdzennych Indian autorstwa Vincenta Mediny i Louisa Trevino. Obiekt serwuje obiady w przestrzeni Muzeum Hearsta na Uniwersytecie Kalifornijskim w Berkeley. Budynek nosi nazwisko antropologa, który fałszywie ogłosił wyginięcie plemienia Ohlone. W Chochenyo, języku ludu Ohlone, „oṭṭoy” oznacza uzdrawianie, a każdy aspekt restauracji jest poświęcony temu celowi. Menu obejmuje tradycyjne dania z Ohlone, takie jak zupa z żołędzi czy małże z budyniem z chia i orzechów laskowych. Restauracja to swego rodzaju celebracja starego i nowego.

Najnowsza odsłona Cafe Ohlone, oṭṭoy, to restauracja poświęcona potrawom rdzennych Indian autorstwa Vincenta Mediny i Louisa Trevino.

Foresta w Quito (Ekwador)

Wnętrza restauracji słynnego ekwadorskiego szefa kuchni Rodrigo Pacheco nadają posiłkom wrażenie kolacji w eleganckiej szklarni. Kucharze przygotowują grillowane krewetki z pikantnym arbuzem na masywnych płytach kuchennych ze skał wulkanicznych. Ponadto używają składników pochodzących od lokalnych rdzennych społeczności. Dodatek fig sprawia, że goście mogą liczyć na wyjątkowo słodkie doznania.

Emazulwini w Kapsztadzie (RPA)

Szef kuchni Mmabatho Molefe wprowadza współczesną kuchnię zuluską i nguni do luksusowych restauracji. Nieskazitelne wnętrze z widokiem na działający port jest usiane białymi, czerwonymi i niebieskimi elementami. Goście mogą liczyć na wyrafinowane smaki domowych potraw, takich jak vetkoek (danie z ciasta francuskiego) z kurczakiem, a także lody amasi z fermentowanego mleka z galaretkami serwatkowymi i karmelem. W restauracji Emazulwini mamy do czynienia nie tylko z wyśmienitą kuchnią, ale także z doskonałą obsługą.

Takya Rijad w Arabii Saudyjskiej

W restauracji serwuje się tradycyjne dania kuchni saudyjskiej. Mowa tutaj m. in. o sałatce z dyni i daktyli ze smażonym kozim serem, muflagu z krewetkami, saudyjskiej wersji paelli oraz pavlovej blalit z sosem maślanym szafranowo-kardamonowym i twarogiem cytrynowym. Wszystkie potrawy szef kuchni prezentuje z wyjątkową pomysłowością. Co więcej, hitem lokalu jest Eternal Flame, czyli mikstura z jagód, cytryny, wody z chili i czarnego bzu.

W restauracji Takya Rijad serwuje się tradycyjne dania kuchni saudyjskiej.

Jun’s w Dubaju

W pewnym sensie szef kuchni Kelvin Cheung ucieleśnia marzenie Dubaju. Zamieszkał w mieście po pobycie w słynnych restauracjach w Kanadzie, Stanach Zjednoczonych, Belgii i Indiach, przynosząc ze sobą globalną wrażliwość, której synonimem stały się Zjednoczone Emiraty Arabskie. Tym samym jego menu w Jun’s odzwierciedla kosmopolityczny światopogląd, łącząc smaki, które poznał w różnych krajach świata. Menu obejmuje wyrafinowane dania, takie jak: tempura za’atar chaat z tamaryndowcem, jogurtem i awokado, karaage z kurczaka na gorąco z goframi, homar pani puri z achaarem, jagnięcina koobideh tsukune czy tęczowe marchewki z wędzonym labneh i masłem sojowo-miodowym. Jednak prawdziwą gwiazdą restauracji jest Cheung, urodzony gawędziarz, który stara się podejść do każdego stołu i podzielić się niezłymi historiami dotyczącymi każdego dania.

Menu restauracji Jun’s w Dubaju obejmuje wyrafinowane dania, takie jak: tempura za’atar chaat z tamaryndowcem, jogurtem i awokado, karaage z kurczaka na gorąco z goframi, homar pani puri z achaarem, jagnięcina koobideh tsukune czy tęczowe marchewki z wędzonym labneh i masłem sojowo-miodowym. (fot. www.timeoutdubai.com)

Przeczytaj także:

  • Restauracje znanych projektantów i domów mody
  • Emporio Armani Caffe w Mediolanie w nowej odsłonie
  • Smakowite gwiazdki od Michelina
najlepsze restauracje restauracje
Udostępnij: Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr E-mail
Poprzedni artykułSalony Gucci z kreacjami wprost z czerwonego dywanu
Następny artykuł Największa jak dotąd wystawa prac Andy’ego Warhola

Zobacz również

Ślub, rocznica, urodziny, a może piknik? Jaki prezent wybrać na letnie uroczystości z klasą?

Czas na trawę: rozpoczyna się najbardziej stylowy sezon w tenisie

Promocja na artykuły sponsorowane w Premium Magazine

Skomentuj Anuluj

  • Motoryzacja

Oficjalna polska premiera JAECOO 5 – marka zaprezentowała nowy model i ogłosiła jego cenę

Flagowy SUV CHERY TIGGO 9 PHEV oficjalnie wchodzi na rynek w Polsce

Przyszłość luksusu na czterech kołach: topowe europejskie auta elektryczne 2025–2026

Mercedes EQS SUV i Sedan: Nowy język luksusu

Bulgari Aluminium Vision Gran Turismo – pierwsze przedsięwzięcie motoryzacyjne marki

  • Śledź nas na Facebook
  • Śledź nasz Instagram
  • Subsrybuj nasz kanał YouTube
  • Moda & Trendy

Stoły loftowe czyli serce industrialnego salonu i jadalni

Oficjalna polska premiera JAECOO 5 – marka zaprezentowała nowy model i ogłosiła jego cenę

Sezon na jacuzzi: Jak dbać o swoje SPA przez cały rok

Pokrywy termiczne z Polski chronią Jacuzzi w całej Europie

TWEED DE CHANEL 2023 – klejnoty z tkaniny

  • Popularne

W domu z Ralphem Laurenem

Przegląd kolekcji najmodniejszych koców i pledów. Poznaj kocowe bestsellery.

Restauracje znanych projektantów i domów mody

Tajemnicza premiera Lexusa

Nowy najdroższy samochód w Polsce

O PORTALU
O PORTALU

Premium Magazine to portal opiniotwórczy publicystyczno-informacyjny poświęcony zagadnieniom motoryzacji, nieruchomości, mody, sportu i kultury. W portalu można znaleźć najnowsze informacje na temat ciekawych wydarzeń, miejsc, interesujących marek i produktów o charakterze premium.

    Newsletter - zapisz się i bądź na bieżąco:

    Facebook Instagram YouTube
    Najczęściej czytane

    Stoły loftowe czyli serce industrialnego salonu i jadalni

    Najmodniejsze kurtki męskie na jesień 2025 – sprawdź trendy!

    Oficjalna polska premiera JAECOO 5 – marka zaprezentowała nowy model i ogłosiła jego cenę

    Flagowy SUV CHERY TIGGO 9 PHEV oficjalnie wchodzi na rynek w Polsce

    Lunch z e‑commerce: kiedy zaufanie staje się walutą. Relacja z edycji TRUST

    Tagi
    e-commerce www.koceo.pl samochody Turniej tenisowy Red Lychee superszybkie samochody auta premium Marketing koceo koce Nieruchomości szybkie samochody Koceo.pl luksusowe nieruchomości Premium Magazine tenisiści nieruchomości premium motoryzacja Premium Magazine Polska tenis samochody premium #featured
    © 2018-2025 Premium Magazine - Wszelkie prawa zastrzeżone.
    • O nas
    • Współpraca
    • Reklama
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
    • Kontakt

    Wpisz powyżej i naciśnij Enter aby wyszukać. Naciśnij Esc aby wyjść.